Mięso z grilla i piwo to trucizna! 5 najczęstszych błędów podczas grillowania

(jur), 26 maj 2018, 15:57
Średnia: 5.0 (1 głosów)
Czy wierzysz specjalistom, że połączenie mięsa z grilla z alkoholem prowadzi do zapalenia trzustki lub żołądka? Najczęściej grillujemy tłuste mięso, w tłustej marynacie, mocno je przypiekając. Cierpimy już pierwszej nocy.
Mięso z grilla i piwo to trucizna! 5 najczęstszych błędów podczas grillowania

 

Mięso lub kiełbasę z grilla popijamy piwem, żeby lepiej strawić. A lekarze mówią, że to głupota. Jest odwrotnie – alkohol to toksyna. Połączenie dwóch trucizn może mieć piorunujący skutek.
 
Podczas grillowania popełniamy wiele innych błędów. 
1. Nie korzystamy z tacek foliowych, dopuszczając do kontaktu tłuszczu z żarem
2. Używamy drewna i węgla drzewnego z drzew iglastych zamiast liściastych
3. Stosujemy podpałki
4. Kupujemy mięso “gotowe na grilla” zamiast marynować je samemu
5. Grillujemy ciężko strawne mięsa peklowane i wędzone.
 
 
Artykuł wyświetlono 1410 razy
Komentarze do artykułu
Avatar_missing_small
Marian Jankowski - 27 maj 2018, 07:26

Najlepszy jest grill elektryczny z termostatem ( mam taki ) a piwo powyżej 4 zł za butelkę.
Najgorsze jest piwo puszkowe..

Dodaj komentarz