Trwają "Dni Karpia" - jesienny cykl wydarzeń promujących wyjątkowość Doliny Baryczy. W ich trakcie zaplanowano ponad 80 wydarzeń plenerowych, wędkarskich, edukacyjnych i kulinarnych, które będą odbywać się przez 10 weekendów do listopada. Poniżej program na najbliższy piątek, sobotę i niedzielę. "Rzecz Krotoszyńska" jest jednym z patronów medialnych imprezy.
25 października /piątek/
Maluchy z ikrą
MIEJSCE: Gminny Żłobek w Żmigrodzie
Jesteś rodzicem ciekawego świata maluszka? Chciałbyś, aby twoja pociecha wzięła udział w pierwszych zajęciach o Dolinie Baryczy i jej wodnych mieszkańcach? Zapraszamy na interaktywne zajęcia ogólnorozwojowe z elementami sensoplastyki dla dzieci w wieku 1–3 lat i ich rodziców. Tematem przewodnim zajęć będzie wodny świat ryb zamieszkujących stawy hodowlane Doliny Baryczy i rzekę Barycz. Przyjdź i pozwól Twemu dziecku na edukację od najwcześniejszych lat!
KOSZT: bezpłatny
INFORMACJA: tel. 509 664 921
26 października /sobota/
Warsztaty kiszenia z Julką Cymbaluk – MasterChef Junior
MIEJSCE: Świetlica wiejska w Karnicach
Zapraszamy na warsztaty kiszenia do Doliny Baryczy! Poprowadzi je zdobywczyni tytułu MasterChef Junior – Julka Cymbaluk razem z Gospodarstwem Michała Sznajdera. Każdy uczestnik samodzielnie ukisi jesienne warzywa, przygotuje fantazyjną surówkę oraz będzie miał okazję spróbować przepysznego wędzonego karpia. W programie dodatkowo: degustacja lokalnych kiszonych specjałów, ognisko z pieczonymi ziemniakami i gry edukacyjne o Dolinie Baryczy. Każdy otrzyma w prezencie słoik ze swoją kiszonką, słoik z surówką, wybrany sok z kiszonych warzyw oraz mapę okolicy.
KOSZT: 50 zł/os., z kartą dużej rodziny – 40 zł/os.
INFORMACJA: tel. 609 630 221
26 października /sobota/
Kolacja rybna – Ryba do syta
MIEJSCE: Restauracja W Starym Młynie Niesułowice
Znajdź sposób na jesienną chandrę i przetańcz tę październikową noc w Starym Młynie, wirując na parkiecie! Rozpocznij go lekką i zdrową kolacją rybną przy świecach, w gronie znajomych, kosztując przepysznych potraw, które wielokrotnie otrzymywały nagrody i wyróżnienia w gastronomicznym konkursie Mistrz Karpia. W programie wykwintne potrawy, nie tylko z karpia, ale również innych ryb słodkowodnych w wielu postaciach. Degustację uatrakcyjni zabawa taneczna przy muzyce mechanicznej DJ. Bilety do nabycia u Organizatora.
KOSZT: 130 zł/os.
INFORMACJA: tel. 503 141 457
26 października /sobota/
Kolacja rybna – Ryba do syta
MIEJSCE: Kawiarnia Parkowa Milicz
Wyborna uczta, podczas której serwowane będą dania z ryb ze Stawów Milickich. Menu zaskoczy nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Królować będą oczywiście dania z karpia, ale będzie można skosztować także jesiotra czy suma. Dwa stoły tematyczne: Ze stawu i Z lasu--– jego atutem będą dania z dziczyzny. Wieczór urozmaicą: zabawa taneczna, loteria, konkursy, a także wystawa i sprzedaż ozdób z suszu roślinnego Państwa Lesiaków. Spędźcie ten wieczór z nami!
KOSZT: 130/os.
INFORMACJA: tel. 695 821 926
27 października /niedziela/
Kolacja Rybna – Ryba do syta
MIEJSCE: Restauracja Nadbaryczna, Odolanów
CZAS TRWANIA: 19:00–23:00
Chcesz spróbować potraw z karpia przygotowywanych na modłę wielkopolską? Wybierz się do Odolanowa na karpiową ucztę. Gospodarze Restauracji Nadbaryczna zapraszają te biesiadę mieszkańców Odolanowa i okolic, ale ich gościnne progi przyjmą każdego wielbiciela potraw rybnych. Podczas kolacji królować będą potrawy z ryb i nie tylko. Restauracja zapewnia pyszne jedzenie i miłą atmosferę.
KOSZT: 80 zł/os.
INFORMACJA: tel. 515 093 111
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz