Zamknij

Nie marnują jedzenia. Uczniowie dwójki na warsztatach w Poznaniu

17:01, 17.10.2021 Z.L
Skomentuj

Przyszli technicy z Zespołu Szkół Ponadpodstawowych nr 2 w Krotoszynie po raz kolejny wzięli udział w projekcie EcoWaste4Food.

 

Polega on na ograniczeniu marnotrawienia żywności. W projekt zaangażowali się przyszli technicy żywienia i usług gastronomicznych, uczestnicząc w warsztatach na targach Smaki Regionów w Poznaniu.

190 tamtejszych stoisk wypełnili wystawcy proponujący specjały z różnych stron świata, oparte na produktach pochodzących przeważnie z upraw ekologicznych. Uczniowie oglądali pokazy mistrzów kuchni, a także brali udział w animacjach i zgadywankach.

Warsztaty uczące, jak nie marnować żywności, prowadzili szefowie kuchni Łukasz Konik i Artur Wawer. Pokazali, jak najprościej wykorzystać resztki produktów i co można z nich przyrządzić. Pod kontrolą doświadczonych kucharzy uczniowie przygotowali deser z chałki i śliwek. Spotkanie zakończyła wspólna degustacja.

(Z.L)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%