Centrum Usług Cateringowych w Krotoszynie przygotowuje posiłki dla pracowników miejscowej służby zdrowia.
Akcję rozpoczęli prawie 2 tygodnie temu, gotując ze swoich produktów.
- Najpierw śniadania, obiady i kolacje trafiły do pracowników laboratorium, później do personelu oddziału wewnętrznego naszego szpitala oraz do Zakładu Opieki Leczniczej – poinformował Zbigniew Głodas, właściciel firmy.
Zupy otrzymywali policjanci do czasu, gdy komenda powiatowa była czynna, tj. do 3 kwietnia. Darmowe jedzenie zapewniono również strażakom i innym osobom, które dezynfekowały krotoszyński szpital.
9 kwietnia do akcji CUS włączyli się sponsorzy. Ponieważ właściciele Centrum Usług Cateringowych chcą kontynuować tę akcję, zwrócili się do firm z naszego terenu. Do tej pory wszyscy odpowiedzieli pozytywnie na ich prośbę.
Inicjatorzy akcji dziękują za przyłączenie się do niej następującym firmom:
Eurocasch Krotoszyn – kierownik Marcin Mencel z pracownikami
Hurtownia Drobiu w Kobiernie (Marian Wunsz),
Agat Hurtownia Lodów i Mrożonek (Stanisław Stachowiak),
Mozi Hurtownia Opakowań (Marcin Grzegorowski),
Piekarstwo Czwojda (Mateusz i Jakub Czwojda),
Spółdzielnia Producentów POLEGGS (Mariusz Sikora)
- W akcji wzięła udział Restauracja „Boluś” w Krotoszynie, która wyręczyła nas kilkoma posiłkami – mówi Zbigniew Głodas.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz