Zamknij

Smaczne przekąski z grilla, które docenią Twoi goście

. 17:33, 09.06.2022 Aktualizacja: 08:53, 15.06.2022
Skomentuj

 

 

Na sezon grillowy wielu czeka z utęsknieniem przez cały rok. Aromatyczne mięso z grilla oraz cały związany z nim rytuał sprawia, że nawet w deszczową i chłodną majówkę miłośnicy grillowania wyjmują swój sprzęt i świętują, grillując w ogrodach, na balkonach lub pod parasolem, kryjąc się przed deszczem. Poniżej znajdziesz kilka pomysłów na przekąski, które na pewno zachwycą Twoich gości [materiały partnera].

 

Młode ziemniaki z boczkiem

Dla tych, którym przejadła się już klasyczna karkówka lub kiełbasa z grilla, przygotowaliśmy kilka prostych przepisów, które wykorzystują powszechnie dostępne produkty. Pierwszą propozycją są ziemniaki z boczkiem. Do tej przekąski warto wybrać młode warzywa, niewielkich rozmiarów, dokładnie wyczyścić ich skórkę i ugotować do miękkości. Każdego ziemniaka owija się plasterkiem boczku i grilluje do zarumienienia. Gwarantujemy, że aromat boczku i młodych ziemniaków zwabi nawet największych sceptyków!

Kurczak na patyku

Klasyczne szaszłyki zna każdy. Wśród smakoszy znajdzie się liczne grono osób, które wybierają tę przekąskę tylko ze względu na kawałki mięsa, a na talerzu pozostawiają niedojedzone warzywa.  Może zatem wyjść im naprzeciw i stworzyć w pełni mięsne szaszłyki. Pierś z kurczaka zamarynuj z sosem sojowym, sokiem pomarańczowym, czosnkiem, oliwą z oliwek i musztardą. Następnie pokrój na duże kostki lub szerokie paski, nadziej na patyki do szaszłyków i grilluj przez kilka minut.

Indyk na słodko

Jest to propozycja dla osób, które szukają bardziej wyrafinowanych przekąsek, które są łatwe w przygotowaniu. Na początek należy zalać morele winem. Plastry indyka delikatnie rozbij i dopraw solą z pieprzem, następnie ułożyć na nich boczek oraz pokrojone morele wyjęte z zalewy. Może zdarzyć się, że w przypadku roladek, w trakcie grillowania i obracania zaczną wypadać z nich owoce. Sprawdź ofertę Kolorowego Koszyka i zaopatrz się w tacki do grillowania (https://kolorowykoszyk.pl/). Są one wyjątkowo wygodne w użyciu, a dym ze skraplającego się tłuszczu zatrzymuje się na tacce. Niska cena i szerokie zastosowanie sprawiają, że stanowią nieodłączny element każdego grillowania.   

Dodatki z grilla

Podczas grillowania nie sposób zapomnieć o warzywnych dodatkach – wie o tym nawet miłośnik mięsnych potraw. Grillowane warzywa nabierają bowiem aromatu, którego próżno szukać wśród ich surowych lub gotowanych braci. Wyposaż się w tacki aluminiowe i grilluj, co tylko chcesz! Cukinia, bakłażan, ziemniaki, papryka, a może faszerowane pieczarki? Możliwości są nieograniczone. Nie zapomnij również o pieczywie. Przygotuj masło czosnkowe, posmaruj nim bagietkę, wrzuć ją na grilla, a gwarantujemy, że zniknie w okna mgnieniu!

 

(.)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
Nie przegap żadnego newsa, zaobserwuj nas na
GOOGLE NEWS
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%